Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland
Alles over bloempotten en vazen Banner
Geschreven door Martijn

Alles over bloempotten en vazen

Kamerplanten zijn momenteel super hip en bloemen in huis halen is van alle tijden. Dit is ook niet zo gek, want planten en bloemen hebben een positieve invloed op de sfeer in huis en de gemoedstoestand van de bewoners. De natuur naar binnen halen doet iedereen goed. Denk je dat je niet zo van de planten of bloemen bent? Waarschijnlijk heb je het mis en heb je het gewoon nog nooit geprobeerd! Zet wat planten neer en voor je het weet heb je er een hobby bij!

Bloemen en planten zijn ideaal om lege plekken in je interieur te vullen, brengen kleur en zijn makkelijk in te passen binnen iedere stijl. Een mooie vaas geeft je boeketje bloemen extra glans en met een mooie bloempot leg je een origineel accent in je interieur of creëer je juist rust. Er valt heel veel te kiezen, maar je moet niet vergeten dat een pot of vaas niet uitsluitend decoratief is, maar ook invloed heeft op de plant of bloem die erin zit. Bij het kiezen van een bloempot of vaas komt meer kijken dan je in eerste instantie verwacht.

In dit artikel geven we daarom graag uitgebreid advies over hoe je met de juiste vazen en bloempotten jouw huis, terras of balkon een boost geeft én je zo lang en goed mogelijk van je bloemen en planten kunt genieten, óók als je (nog) geen groene vingers hebt.

  Snel naar:

 

Bloemen en planten in huis

Bloempotten kunnen niet zonder planten en vazen niet zonder bloemen. Daarom willen we het eerst even hebben over de voordelen die bloemen en planten in huis hebben.

De voordelen:

 • Planten hebben een positieve invloed op de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid. Minder kans op een droge huid of pijnlijke keel dus!
 • Bloemen en planten matchen met verschillende stijlen, zijn veelzijdig en heb je in verschillende soorten en maten. Je kunt dus veel en veilig variëren en uitproberen.
 • Planten werken stressverlagend en rustgevend, zet ze daarom vooral ook in de slaapkamer.
 • Van bloemen en planten word je blij. Wie komt er nu niet graag thuis in een groen, fleurig en levendig huis.


Tip: sommige planten vragen vrij veel aandacht of zijn gewoonweg minder geschikt voor jou of voor in jouw huis. Als een plant veel zon nodig heeft, denk dan niet: bij mij zal hij met genoeg liefde in de schaduw ook wel overleven… Zet je planten altijd neer waar ze zich het beste voelen: een goede plek is het halve werk. Let daarom goed op de voorgeschreven water- en zonbehoefte van een specifieke plant. Een zonminnende plant zet je voor het raam, een (half)schaduwplant zal een plekje dieper in huis waarderen.  

Zeven kamperplanten op een rij tegen een gele achtergrond.De frisse diepgroene kleur van planten contrasteert erg mooi met lichte muren. Zo breng je eenvoudig kleur en leven in je interieur.
 

Vazen en bloempotten

Allereerst maken we een onderscheid tussen vazen en bloempotten: vazen zijn voor snijbloemen of sierobjecten (droogbloemen of veren) en hebben vooral een decoratieve functie. Bloempotten zijn voor planten en potbloemen en hebben naast de decoratieve waarde, ook veel invloed op de plant die je erin zet. Bij een goede pot moet je daarom met wat meer factoren rekening houden dan bij een mooie vaas. We gaan het in dit artikel dan ook vooral over bloempotten hebben.
 

Bloempotten voor binnen

Bloempotten voor binnen zijn er in allerlei kleuren, designs, materialen, vormen en grootten. Voor al deze eigenschappen geven we je graag een bruikbaar advies mee!

Kleur en vorm

Voor welke kleuren en vormen je gaat is natuurlijk vooral een kwestie van smaak en stijl. Echter is het wel een goed idee om een lijn in je keuzes aan te brengen. Laat bijvoorbeeld bepaalde kleuren terugkomen door meerdere potten in dezelfde tint te kiezen. Ook kun je juist door middel van een pot extra kleur of een spannend accent aan je interieur toevoegen, waarmee je kunt variëren en experimenteren. Het kiezen van een aantal basiskleuren (drie of vier) bij de inrichting, geeft rust en samenhang in een ruimte.

Met of zonder gat, dat is de vraag

Bloempotten kunnen uitgerust zijn met of zonder drainage-gat. Bij potten zonder drainage-gat kun je een kweekpotje gebruiken dat je in de pot zet. We leggen je hieronder even uit wat nou de verschillen precies zijn:

1. Bloempot mét drainage-gat

Bloempotten voor buiten hebben altijd een drainage-gat onder in de bodem, zodat tijdens een regenbui overtollig water wordt afgevoerd. Bij binnenpotten is er soms ook een gat aanwezig. Omdat iedere plantenbezitter graag zo goed mogelijk voor zijn groene vrienden zorgt, ligt te fanatiek water geven altijd op de loer. En teveel water in een pot is de meest voorkomende oorzaak voor ongelukkige of gestorven planten. Een drainage-gat bij een binnenpot is daarom eigenlijk heel handig. Zorg wel altijd voor een bijpassende schotel, die water en wegspoelende aarde opvangt.

 • Een groot voordeel van een pot-met-gat is dat je ‘m zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Ideaal wanneer je jouw Kentiapalm of Yucca in de zomer buiten neer wilt zetten.

2. Bloempot zonder drainage-gat

Sierpotten zonder gat zijn binnen zeer goed te gebruiken. Je kunt deze potten direct met aarde vullen, maar in de meeste gevallen is het aan te raden om een plastic kweekpot te gebruiken die je in de sierpot zet. Onder de kweekpot maak je dan een verhoginkje van hydrokorrels, kiezeltjes of potscherven, zodat je een buffer creëert waar overtollig water kan weglekken en je de plant mooi kunt positioneren. Vooral voor kleine planten is het handig om een kweekpotje te gebruiken. Je neemt bij het water geven de plant uit de sierpot, zodat overtollig water eenvoudig weg kan stromen.

Tip: de verhoging en het kweekpotje in de sierpot zorgen ervoor dat je plant hoger komt te staan, let er bij het kopen van een nieuwe bloempot dus op dat deze hoog (en breed) genoeg is. Het is namelijk geen gezicht als de kweekpot boven de sierpot uitkomt.
Tip: bewaar oude kweekpotten van planten, deze kunnen bij het verpotten nog van pas komen!

Door de vorm van bepaalde sierpotten is het niet altijd mogelijk of wenselijk om een kweekpot in de sierpot te plaatsen. Deze potten vul je direct met aarde. De vochtigheid van de potgrond controleer je regelmatig, door je vinger tot twee knokkels diep in de aarde te steken.

Terracotta potten hebben een drainage-gat en plaats je dus altijd op een bijpassende schotel. Door het poreuze materiaal verdampt een gedeelte van het water via de zijkant.  
 

Materiaal

Bloempotten worden vooral gemaakt van keramiek (geglazuurd of niet geglazuurd), terracotta, staal, kunststof of riet/rotan. Keramieken potten hebben een mooie decoratieve waarde en passen in alle interieurstijlen. Het poreuze materiaal is licht ademend, en iets vergevingsgezinder bij te veel water geven. Let er wel op dat deze potten vaak niet helemaal waterdicht zijn. Als je waterdichtheid wilt garanderen, dan kun je kiezen voor een kunststof of stalen bloempot.

Kunststof bloempotten hebben het voordeel dat ze erg licht, laaggeprijsd en niet breekbaar zijn. Een zeer lichte pot kan bij een topzware of hangende plant echter te weinig stabiliteit bieden, zodat de plant scheef gaat hangen of zelfs omvalt. Bij een hangende plant, die je op een wandplank plaatst is een zwaardere bloempot aan te raden. Een metalen bloempot kan erg goed werken in je interieur als je gouden of zilveren accenten wilt inpassen.

Terracotta potten

Terracotta potten willen we graag even apart benoemen. Terracotta, is Italiaans voor gebakken aarde, ofwel gebakken klei. Dit natuurlijke materiaal is erg poreus en neemt daardoor water op. Een deel van het vocht dat je aan je plant geeft wordt daardoor aan de potgrond onttrokken en opgezogen door de klei (dit geldt in mindere mate ook voor keramieken potten). Aan de buitenkant van de pot verdampt een gedeelte van het water. Je moet bij een Terracotta pot dus meer en vaker water geven dan bij een waterdichte pot. Het voordeel hiervan is dat je nauwelijks kans hebt op te natte potgrond onderin. Terracotta potten hebben naast de poreusheid van het materiaal óók nog een drainage-gat, een dubbele bescherming tegen overvloedig water dus.

Materiaal

Voordelen

Nadelen

Goed om te weten

Keramiek

 • Mooie decoratieve waarde
 • Natuurlijke materialen brengen rust en zijn veelzijdig
 • Geeft de stabiliteit die nodig is bij topzware en hangende planten
 • Poreus materiaal dat ademt: ideaal voor water geven en fijn voor de wortels
 • Niet geheel waterdicht
 • Breekbaar

 

Metaal

 • Mooi materiaal dat voor afwisseling en gelaagdheid zorgt in je interieur

 

 • Kan gaan roesten
 • Om roest te voorkomen is het handig om een plant mét plastic kweekpot in de bloempot te zetten.

Kunststof

 

 • Waterdicht
 • Licht
 • Slijtvast
 • Praktisch en goed schoon te houden
 • Veel variatie
 • Kunststof kan wat kil ogen
 • Vocht wordt niet afgevoerd

 

Terracotta
 • Weinig kans op overvloedig water geven
 • Het materiaal leeft
 • Niet waterdicht
 • Zeer breekbaar
 • Potten verweren
 • Weinig variatie
 • Doordat het materiaal water opneemt wat aan de buitenkant deels verdampt moet je vaker en meer water geven dan bij andere potten.

Wat te doen met kalkvlekken?

Na een poosje ontstaan er door de verdamping van kraanwater witte kalkvlekken aan de buitenkant van een terracotta pot. Wat te doen?

 1. Omarm ze! De verwering geeft een ruig en levendig effect en past perfect in een industriële of landelijke interieurstijl.
 2. Voorkom ze! Je behoudt het originele uiterlijk door de pot na aankoop een tijdje te laten weken in water. Zet hem een nachtje in je spoelbak of een emmer en de pot zuigt zich vol me water. Je zult nu geen kalk- of vochtvlekken meer krijgen!

 

Planten verpotten

Potgrootte

Bij de aankoop van een plant hoort een pot, maar hoe groot moet die pot zijn? Zo groot dat de kweekpot erin past zal je misschien zeggen. Dit klopt inderdaad, maar denk wat groter: een ruimere pot biedt voordelen voor de plant én de verzorger. Kies voor een bloempot met een diameter die 20% groter is dan de kweekpot. Planten worden doorgaans in (te) kleine kweekpotten grootgebracht, omdat dit ruimte bespaart bij transport en opslag. Geef je plant daarom bij aankoop de vrijheid en verpot hem direct. Een té grote pot is nadelig voor je plant, omdat de kans bestaat dat er dan water blijft staan op plekken waar (nog) geen wortels zitten. Dit leidt tot een verhoogd risico op schimmel. De hoogte van de plant is een goede maatstaf voor het bepalen van de geschikte diameter van een pot.

Hoogte plant*

Potmaat (diameter)

Hoogte pot

Inhoud (hoeveelheid potgrond)

10-40 cm

Vanaf 14 cm

Vanaf 14 cm

± 2-5 liter

40-60 cm

Vanaf 22 cm

Vanaf 22 cm

± 5-7 liter

60-80 cm

Vanaf 25 cm

Vanaf 28 cm

± 7-10 liter

80-100 cm

Vanaf 28 cm

Vanaf 30 cm

± 10-15 liter

100-125 cm

Vanaf 32 cm

Vanaf 35 cm

± 15-20 liter

125-150 cm

Vanaf 35 cm

Vanaf 38 cm

± 20-25 liter

150-175 cm

Vanaf 40 cm

Vanaf 45 cm

± 30-40 liter

*Meet vanaf de onderkant van de pot tot de hoogste ranken van de plant.

Wanneer verpotten?

Wanneer is je plant toe aan een nieuwe pot? Dat hangt af van de plant: een snelle groeier (zoals een Strelitzia of een bananenplant) heeft vaker een nieuwe pot nodig dan een langzaam groeiende cactus. Een goede vuistregel voor een gemiddelde kamerplant is om ten minste iedere twee jaar te verpotten. Wanneer er veel wortels uit de drainage-gaten van de pot komen of de wortels zelfs boven de aarde uitgroeien, heeft je plant meer ruimte nodig. Als je een kunststof kweekpot wilt (blijven) gebruiken dan dien je deze natuurlijk ook te vervangen voor een groter exemplaar als je gaat verpotten.

Enkele tips:

 • Het ideale moment om te verpotten is in de lente of zomer. Als het lekker weer is zijn planten veerkrachtig en willen ze vooruit. Ze zullen zich daarom snel aanpassen in hun nieuwe thuis.
 • Koop je een nieuwe plant in de winter? Dan kun je eigenlijk beter even wachten met verpotten. De Nederlandse winter is niet de fijnste tijd voor kamerplanten, die veelal uit tropische oorden komen. Je kunt dan de plant met kweekpot in een sierpot zetten en deze in het voorjaar (als het nodig is) een nieuwe pot geven.
 • Wil je dat jouw plant juist niet meer verder groeit, geef hem dan geen grotere pot meer. Het is wel handig om na een tijdje (bijvoorbeeld na twee jaar) de potgrond te vervangen.
 • Heb je een plant waarbij de grond altijd een beetje vochtig dient te blijven (Goudpalm, Calathea) dan is een wat grotere pot ideaal. De ruime hoeveelheid grond houdt makkelijker en gelijkmatiger water vast en droogt minder snel uit. Zo voorkom je dat je na een paar dagen niet opletten een kurkdroge pot (met een verdrietige plant) aantreft.

Is jouw plant toe aan een nieuwe pot? Dit is het moment om jouw keuzes te heroverwegen! Kies je een pot in dezelfde kleur en of stijl, of ben je toe aan iets nieuws?

How to: verpotten?

De benodigdheden voor succesvol verpotten zijn: een bloempot, potgrond, hydrokorrels en eventueel een kweekpotje. Als je sierpot geen drainage-gat heeft is het het makkelijkst om de potgrond in een plastic kweekpotje te plaatsen en dát in de sierpot of ompot te zetten. De voordelen van een pot met drainage-gat hebben we zojuist besproken en wij vinden dit de fijnste optie voor een kamerplant. Het opmaken van zo’n pot is een simpel karweitje en gaat als volgt:

 1. Kies de juiste maat sierpot.
 2. Leg een laagje kleikorrels (hydrokorrels), potscherven of grind op de bodem (zo raakt het gat niet verstopt).
 3. Vul de pot met een laagje potgrond voor kamerplanten, zodat wanneer je de plant in de pot zet, de bovenkant van de wortelkluit één tot drie centimeter onder de rand van de pot uitkomt. Als je de pot tot de rand afvult, zal bij het water geven de bloempot steeds overstromen (super irritant!).
 4. Vul de rest van de pot met potgrond, stevig aandrukken is niet nodig.
 5. Geef ruim water.
 6. Zet de plant op het ideale plekje.
   

Lamp met twee hangplanten, twee witte bloempotten tegen de muur.
 

Bloempotten voor buiten

Een bloempot voor buiten heeft altijd een drainagegat. Als het regent, kan het overtollige water dan makkelijk wegstromen. Daarnaast zijn buitenpotten vaak beter beschermd tegen weersinvloeden zoals zon, regen en vorst. Je zou een bloempot voor buiten prima binnen kunnen gebruiken, mits je een schotel onder de pot plaatst. De meest gebruikte materialen voor buitenpotten zijn kunststof en keramiek.

De bloempot vullen

Bij buitenpotten is het verstandig om onderin de pot een laagje (een paar centimeter) hydrokorrels te plaatsen en pas dan de potgrond. Zo creëer je de beste waterhuishouding voor de plant. De voedingsstoffen die in de potgrond zitten zijn na een aantal maanden opgebruikt door de plant. Op de verpakking van de potgrond staat deze termijn vermeld. Na deze periode geef je de planten de benodigde voeding door af en toe plantenvoeding toe te voegen.

Kunststof potten

Kunststof is een zeer duurzaam materiaal dat makkelijk schoon te houden is. Het is daarnaast de goedkoopste optie voor buitenpotten en erg licht van gewicht. Je verzet de pot dus een stuk makkelijker dan een keramieken pot.

Keramieken potten

Keramiek is een prachtig materiaal. Met keramieken potten kun je daarom ook erg mooie accenten leggen in je tuin of op je balkon. De potten zijn echter vrij zwaar en een pot verzetten is niet 1-2-3 gedaan. Een mooie, grote keramieken pot is vaak ook best prijzig. Zorg bij keramieken potten altijd voor  goede afwatering. Bij hoge vorst lopen de potten anders namelijk het risico om te barsten.

Terracotta potten

Terracotta potten hebben altijd een drainagegat en zijn daarom geschikt om binnen en buiten neer te zetten. Sommige planten gedijen in de zomer erg goed buiten in het Nederlandse klimaat. Een bananenplant, Strelitzia of Aloë Vera kun je, wanneer de (nacht)temperaturen wat hoger blijven, bijvoorbeeld prima buiten neerzetten. Een terracotta pot is dan erg handig.

Vazen

Vazen hebben wat minder haken en ogen dan bloempotten en daarom houden we het wat betreft vazen lekker kort. Het belangrijkste waar je op moet letten is de grootte van de vaas en of de vaas mooi in jouw interieur past. Dit laatste laten we echter volledig aan jou over. We geven je natuurlijk wel wat nuttige tips, zoals je van ons gewend bent.

Grootte van de vaas

Neem een vaas met een hoogte 40 tot 60% van de hoogte van het boeket. Op deze manier past er voldoende water in, staat de vaas stevig en stabiel en blijven de bloemen fier rechtop staan. Heb je een mooie vaas gekocht, dan wil je er natuurlijk optimaal van genieten. Met de juiste verzorging mag je verwachten dat snijbloemen zo’n negen dagen mooi blijven in hun vaas.

7 vaastips

 De volgende tips zorgen ervoor dat je lang van je bloemen kunt genieten:

 • Een bosje bloemen zet je zo snel mogelijk na ontvangst in het water. Het is hierbij heel belangrijk dat je vaas schoon is. Een sopje van afwasmiddel is hiervoor prima geschikt. Wil je de vaas echt grondig schoon maken, dan kun je het best wat chloor gebruiken.
 • Gebruik snijbloemvoeding.
 • Bloemen houden van koelte, in de volle zon hebben ze het niet zo naar hun zin.
 • Tocht is funest voor bloemen en ook de verwarming is niet zo’n goede vriend van de bloem. Door warme en/of bewegende lucht verdampen ze te veel water, waardoor bloemen snel verouderen.
 • Hoewel het decoratief misschien een leuk effect geeft, zet je bloemen beter niet naast een fruitschaal. Het door het fruit geproduceerde ethyleengas is een beruchte bloemkiller. 
 • Heb je een mooi plekje gevonden? Snijd de stelen schuin af en verwijder blad dat eventueel het water zal raken. Blad dat lang onder water staat geeft kans op rotting.
 • Een traditioneel boeket zet je het liefst op een wat lagere plek, zoals een tv-meubel of een salontafel. Zo kijk je er mooi bovenop en geniet je er het meest van.
   

Interieur ideeën

Om dit artikel af te sluiten geven we je nog vijf tips met wat ideeën voor het origineel en stijlvol toepassen van bloemen en planten in je interieur. De mogelijkheden zijn grenzeloos, maar hieronder laten we de beste tips voor je achter.

1. Hangende planten, hangende potten

Hangplanten en hangpotten zijn top! Ze brengen speelsheid in je interieur door het benutten van hoogte en zijn ideaal om een lege hoek op te vullen of een kale muur te decoreren. Houd je wel van kleur, maar is een opvallend geschilderde muur voor jou iets te definitief? Breng dan kleur in je interieur met planten, bloemen en potten! Het contrast van het groen van een plant tegen een lichte/witte muur werkt echt super. Met een gestapelde hangende pot met meerdere niveaus kom je origineel uit de hoek.

2. Planten en bloemen in je slaapkamer

Een rustige inrichting in je slaapkamer draagt bij aan een goede nachtrust. Weet je wat nog meer? Planten! Zet daarom ook planten in je slaapkamer, dit geeft rust, geborgenheid én frisse lucht. Ook bloemen in de slaapkamer doen het erg goed: een vers bosje brengt een luxueuze hotelsfeer in de slaapkamer.

3. De indoor border

Natuurlijk is het ideaal om her en der een bloempot of vaas neer te zetten als decoratie. Maar heb je al eens aan een indoor border gedacht? Door een hoek of plekje geheel te reserveren voor een verzameling planten, geef je jouw planten een hoofdrol in je interieur. Spelen met hoogte werkt hierbij ontzettend goed. Breng hoogteverschillen aan met plantenstandaarden, bloempotten, hangplanten en planten met verschillende maten en hoogten. Wil je wat minder losgaan, dan kun je bijvoorbeeld een deel van een open kast of wandplank reserveren voor een stel planten en bloemen. 

 

4. Een plant met pot als roomdivider

Een grote plant met bijbehorende pot kan een centraal object zijn in je interieur waarmee je een punt maakt. Een fijne hoge pot met een enorme Strelitzia, Gatenplant of Bananenboom geeft jouw interieur iets eigenzinnigs en levendigs. Het is wel zaak dat je de plant in leven houdt, maar dat kan met onze tips nauwelijks fout gaan. Een megaplant of een verhoging met meerdere planten van verschillende hoogtes werkt ook uitstekend als roomdivider. Ideaal om je keuken of woonkamer af te schermen zonder de aansluiting met de rest van het huis te verliezen.

Strelitzia in een woonkamer als roomdivider.Een grote plant met flinke bladeren doet het goed als roomdivider in huis. 

5. Stekjes of bloemen in glaswerk

Een interieurtrend die voortkomt uit een plantenhype die zijn weerga momenteel niet kent: stekken. Om deze trend thuis toe te passen hoef je echter helemaal niet zelf te gaan stekken. Voor stekjes of snijbloemen kun je op allerlei plekken terecht. Het idee is simpel, maar de uitwerking is origineel en cool. Je vult een buisje, flesje of vaasje met wat water en plaatst hier een stekje of snijbloem in. Deze zet je op een leuke plek neer of hang je ergens op, proberen en combineren maar! Verschoon wel regelmatig het water.

 

Ook leuk in deze categorie: een plantenterrarium. Hiermee bouw je een mini-binnentuintje in een fles. Minder groene vingers? Dan kun je gaan voor een niet-levende opzet in de vorm van droogbloemen.

Twee stekjes van een epipremnum in twee glazen vaasjes.Met een klein vaasje en wat stekjes creëer je speelse en originele decoratieve items. 
 

Alles over bloempotten en vazen op een rijtje

De natuur naar binnen halen in de vorm van kamerplanten en snijbloemen is top. Met onze tips geef jij ze het beste podium door de geschikte pot of vaas te kiezen en geniet je zo lang mogelijk van gelukkige planten en blije bloemen in huis.

 • Planten en bloemen in huis werken stressverlagend, sfeerverhogend en verbeteren de luchtkwaliteit. Ze zijn veelzijdig en brengen levendigheid in een interieur. Een goede plek in huis is een must voor een lang en gelukkig leven.
 • Een pot met drainage gat is ideaal voor het geven van water, maakt een kweekpot overbodig en kan ook buiten neergezet worden. Een pot zonder gat is waterdicht en je hebt ze in vele soorten, maten en materialen. Iets meer zorgvuldigheid in de verzorging is echter vereist en het gebruik van een plastic kweekpot raden we aan.
 • Poreuze materialen als keramiek of terracotta nemen een deel van het water dat je geeft op en ademen licht. Dit vinden plantenwortels heerlijk. Kunststof en metalen potten garanderen waterdichtheid.
 • De grootte van de pot bepaal je aan de hand van de hoogte van de plant. Om de twee jaar, of eerder, wanneer de plant het aangeeft, is het tijd om te verpotten. Ga voor een bloempot die 20% groter is en verpot bij aankoop van de plant, liefst in de lente of zomer.
 • Verpotten is niet lastig. Met de juiste maat pot, potgrond, een luchtige onderlaag en eventueel een plastic kweekpotje, komt jouw plant in een gespreid bedje terecht.
 • Een goede vaas heeft een grootte van 40-60% van het boeket, is schoon en zet je neer op een koele plek. Snijd bloemen schuin af, zet ze z.s.m. in de vaas en gebruik snijbloemenvoeding (ben echter voorzichtig met fruit).
 • Gebruik planten binnenshuis als roomdivider, creëer een indoorborder, zet ze in de slaapkamer en experimenteer met stekjes en hangplanten.
   

Ben je helemaal overtuigd, en klaar om bloempotten en vazen te gaan kopen? Kijk dan snel in ons ruime assortiment bloempotten en vazen om de perfecte match voor jou te vinden. Mochten er na het lezen van dit artikel toch nog vragen zijn, dan kun je ons bereiken via onze klantenservice of via de live-chat op onze website.
 

Bekijk al onze bloempotten en -vazen

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm