Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 40 in Nederland

Cafetières

Zet een lekker kopje koffie met je eigen cafetière! Bekijk hieronder ons huidige assortiment.

Sorteer op:
7 resultaten
Eva Solo theecafetière Nordic Kitchen 1 liter RVS zilver
76,95
KitchenCraft koffie-giftset La Cafetière 1 liter RVS zilver
31,50
KitchenCraft cafetière Le'Xpress 350 ml RVS/glas zilver
15,50
KitchenCraft cafetière Le'Xpress 350 ml RVS/glas zwart
17,25
KitchenCraft cafetière Le'Xpress 640 ml RVS zilver/transparant
16,50
KitchenCraft cafetière Le'Xpress 850 ml RVS zilver/transparant
17,25
KitchenCraft cafetière Le'Xpress 1 liter RVS zwart/transparant
20,95
7 resultaten


Cafetières

Een cafetière wordt ook wel French Press genoemd. Het is een bekende manier van koffie zetten. Een cafetière bestaat in essentie uit drie onderdelen: een glazen pot, een metalen filter en een stalen frame. Met dit type koffiezetapparaat zet je een redelijk dikke, maar vooral ook rijke koffie. Bij Internet-Home&Garden vind je een ruim assortiment cafetières. Ga bijvoorbeeld voor een redelijk grote cafetière van 1 liter, voor meerdere kopjes koffie. Neem hierboven een kijkje in ons huidige aanbod en bestel jouw koffiezetapparaat vandaag nog!

Hoe werkt een cafetière?

Je plaatst gemalen koffie in de glazen pot. Hier schenk je heet water bij van tussen de 90 en 94 graden Celsius. Voor één kop koffie gebruik je ongeveer 18 gram koffie en 125 ml water. Eén minuut nadat je het water hebt toegevoegd even het mengsel goed doorroeren zodat het mooi gemengd is. Laat dit nog +/- 3 minuten staan. Vervolgens plaatst je het deksel met filter op de pot en duw je het filter rustig naar beneden. Zorg ervoor dat er geen koffiedik ontsnapt. Tot slot: de koffie uitschenken. Laat de koffie niet te lang in de cafetière staan, dan is er na een tijdje sprake van over-extractie en smaakt je koffie niet lekker meer.

Welke koffie voor een cafetière?

Er is van alles mogelijk en je kunt gerust wat experimenteren met koffiesoorten. Ga in ieder geval niet voor een fijn gemalen koffie. De koffie-korrels gaan dan namelijk door het filter heen. Houd je van een donkere, pittige koffie? Ga dan voor een espresso gebrande koffieboon. Wil je een iets mildere smaak? Kies dan een filter gebrande koffie.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm